Kuuleeko Jumala? -illat (Zoom-etäyhteydellä ja pienryhmissä)

Kuuleeko Jumala? -illat (Zoom-etäyhteydellä ja pienryhmissä)

Act -Avoimet: Kuuleeko Jumala? -illat.  Torstaisin klo 18:00 ( joka toinen torstai / parilliset viikot)

  • Kuuleeko Jumala -iltojen rakennetta on uudistettu. (Olemme parantaneet jo hyväksi koettua)
  • Voit osallistua kotoa käsin etäyhteydellä tai osallistua lähelläsi kokoontuvaan ryhmään.
  • Iltojen aiheet rakentuvat siten, että voit osallistua mille keralle tahansa (nonstop).
  • Iltoihin osallistuminen on maksutonta.
  • Illat ovat kaikille avoimia.

Bonus

  • Lisämateriaalit ja keskustelun ’jatkot’ ovat maksutta käytössäsi luovassa oppimisympäristössä.
  • Oppimisympäristö vaatii rekisteröitymisen (klikkaa tästä), minkä jälkeen voit ilmoittautua Kuuleeko Jumala? -jatkoille.
  • Tarvittavan ’kurssiavaimen’ jatkoille saat osallistumalla iltaan.

Syksyn 2023 kokoontumiset

alkaen To 7.9.2023. -> parillisilla viikoilla.

Kurssin esittely:

Kuuleeko Jumala?

Täällä ihminen, kuuleeko Jumala?” – Valehtelisin jos väittäisin, etten olisi koskaan tätä Jumalalta kysynyt. Kysymys nousee huulille, vaikka ahdinko olisi lähelläkään samaa luokkaa kuin ystävällämme Jobilla, joka kysyi samaa: Kuuleeko Jumala hänen huutonsa, kun häntä kohtaa ahdinko?

Tämän aihepiirin ääreen kokoonnumme torstai-iltaisin ’Kuuleeko Jumala?’ -tapaamisissa. Käytämme virikemateriaalina raamatuntekstejä. Kysymme tekstiltä avoimia kysymyksiä, joissa on tilaa meidän oman elämän pohdinnalle. Tapaamisessa jokainen saa oman kysymyssanan, jonka kautta hän esittää tekstille sydämensä kysymyksiä. Kuuleeko Jumala? -tapaamiset eivät ole raamattupiirejä, joissa joku ’viisas’ vastaa kiperiin tulkinnallisiin kysymyksiin.

Kuuleeko Jumala?’ -tapaamisissa annetaan Jumalalle tilaa puhua meidän kaikkien kautta. Kuuntelemme, miten Jumala puhuu tai on puhumatta tekstien ja arkisten elämänkokemusten kautta. Käymme yhteiseen matkaan oppiaksemme kuulemaan Jumalan äänen elämässämme. Jos kysymme ”Kuuleeko Jumala?”, on aiheellista kysyä myös, että kuulemmeko me häntä?

Tarina kertoo Orleansin neitsyen eli Jeanne d’Arc’n värikkään elämän poluilta kiperästä tilanteesta, kun syyttäjät kyseenalaistivat hänen uskonsa Jumalan puheeseen. Häneltä kysyttiin, miksi Jumala puhui ’vain hänelle’ eikä kenellekään muille. Siihen hän vastasi:

Arvon herra, olette kyllä nyt väärässä. Jumala puhuu kaikille, mutta minä kuuntelen häntä

Tule sinäkin mukaan oppimaan Jumalan äänen kuuntelemista ja kuulemaan, miten hän vastaa kysymyksiin, joita hänen sanalleen esitämme. Ryhmä kokoontuu Act- Koulun tiloissa kuopiossa ja mukaan pääsee myös etäyhteydellä.