AcT -M2 Kurssiohjelma/ UMC

Kirjoitettu

AcT -M2 Kurssiohjelma/ UMC

Koulutusohjelma

Seurakuntapalvelijatutkintoon valmistava koulutusohjelma pitää sisällään pakollisia kursseja (*) sekä opintoja, jotka voi korvata toisaalla tehdyillä vastaavilla kokonaisuuksilla. 

Jokaisen kategorian alta pitää olla suoritettuna yhteensä 4 kurssia sekä maallikkosaarnaajiksi tähtääville on lisäksi oma pakollinen kurssinsa. Tällä hetkellä tarjottimella on seuraavat kurssit:

 1. Raamattu-aineet
  1. Yleinen raamattutieto
  1. Raamatun tulkinta*
  1. Uusi testamentti
  1. Vanha testamentti
 2. Teologia
  1. Kolminainen Jumala
  1. Ihmiskäsitys ja soteriologia
  1. Seurakunta
  1. Metodistinen teologia ja historia* **
 3. Seurakuntatyö
  1. Hengelliset lahjat ja kutsumus*
  1. Hengellinen johtajuus ja pienryhmät* –paja koulutus
  1. Sielunhoito ja rukous
  1. Evankeliointi – paja koulutuksena
 4. Saarna / Julistus
  1. Saarna- ja puhetaito*

Kursseja seurakuntatyön perustutkintoon tulee yhteensä 12 tai 13 riippuen siitä, tahtooko keskittyä palvelutyössä myös julistamiseen (Saarna / Julistus).

 Lukukauden aikana ehditään suorittamaan 3 kurssia, mikäli syyslukukausi kestää elokuusta joulukuun alkuun ja kevätlukukausi tammikuusta toukokuun alkuun. Tällöin kokonaisuuden läpikäyminen tarkoittaa käytännössä 2 vuoden aikaa. Oppimisen kannalta on järkevämpää edetä hitaammin, jotta asioita ehtii pohtia ja muutakin elämää arjen, seurakuntatyön ja opiskelun väliin vielä jäisi.

Ylläpitäjä
Author

You May Also Like

Kirjoitettu

AcT -2nd Class / Kurssiohjelma

Kurssiohjelma: ( päivitetty 01.07.2020 ) Orientaatio / Lahjat , taidot, omat vahvuudet, mitä vahvistaa? Oppiminen, ryhmässä työskentely, tiimit. Visio / Näky, arvot. Yhteisö / Seurakunta, jäsenenä. Johtaminen, pienryhmät, Verkostojen rakentaminen, […]

Kirjoitettu

AcT -1st Class / Kurssiohjelma

1) Mitä on tapahtunut – Kuka olen nyt: – Identiteetti Jumalan lapsena // Pelastus (ja -varmuus) // Pyhitys // Kristuksen kuvan kaltaisuus. 2) Elän, olen, liikun: – Synti (Mitä se […]

Kirjoitettu

Rekisteröityminen / Lukukausi- ja kurssimaksut / Suoritukset / Maksut

Rekisteröityminen koulun oppilaaksi: Hyväksytyn hakemuksen jälkeen oppilas ilmoittautuu opiskelemaan maksamalla 1. lukukausimaksun. Suorituksen jälkeen hakija rekisteröidään hakemaansa koulutukseen ja samalla hän saa käyttäjätunnuksen Moodle:en jota käytetään koulun oppimisalustana sekä (AcT:n […]

Kirjoitettu

Opiskelun kustannukset:

Act -1st Class: AcT- First Class Opetuslapseuskoulun kesto on 1 vuosi ( 2- lukukautta / sisältää 12 suoritettua kurssia + 2 käytännön harjoittelua + lopputyö ) Hakeminen / edellytykset: Koulutukseen […]

Kirjoitettu

Kumppanina Suomen Metodistikirkko:

Kansainvälinen Suomen metodistikirkko on osa kansainvälistä Yhdistynyttä metodistikirkkoa (United Methodist Church), joka koostuu useista erilaisista kulttuureista, perinteistä, taustoista ja kristillisen uskon harjoittamistavoista. Yhteisöllinen Metodistikirkko perustuu liittoajatukselle. Jokainen kirkon jäsen ja […]

Kirjoitettu

AcT -1st Class koulutus

Tule AcT -1st Class kouluun! Opetuslapseus on enemmän kuin Raamatun ulkoa oppimista tai teologista tietämystä – hyviä asioita molemmat. Opetuslapseus on enemmän. Opetuslapseus on ihmisen olemista, elämistä ja liikkumista yhteydessä […]

Kirjoitettu

Seurakuntatyö / Palvelu ( AcT -M2 )

Seurakuntatyön perustutkinto ( Seurakuntapalvelija -koulutus ) on kansainvälisen metodistikirkon (UMC) määrittelemä oppimäärä, mitä suositellaan opettavaksi seurakuntatyössä vastuuta kantaville vapaaehtois -työntekijöille. Suomessa AcT -koulu järjestää Metodistikirkolle räätälöidyn -M2 koulutuksen. UMC:n oppimäärään […]