AcT -avoin: Kuuleeko Jumala?

Kirjoitettu

AcT -avoin: Kuuleeko Jumala?

Kuuleeko Jumala?

(Parillisilla viikoilla Torstaisin Klo 18:00, alkaen 26.8.2021 )

Linkki etäyhteyteen:

https://zoom.us/j/96551123219?pwd=M1ZrTGMwQThXOVFIQTFSOHAyRmZvdz09

Meeting ID: 965 5112 3219
Passcode: 209476

Täällä ihminen, kuuleeko Jumala?” – Valehtelisin jos väittäisin, etten olisi koskaan tätä Jumalalta kysynyt. Kysymys nousee huulille, vaikka ahdinko olisi lähelläkään samaa luokkaa kuin ystävällämme Jobilla, joka kysyi samaa:

Kuuleeko Jumala hänen huutonsa, kun häntä kohtaa ahdinko?(Job 27:9)

Tämän aihepiirin ääreen kokoonnumme torstai-iltaisin ’Kuuleeko Jumala?’ -tapaamisissa. Käytämme virikemateriaalina ennalta ilmoitettuja raamatuntekstejä. Kysymme tekstiltä avoimia kysymyksiä, joissa on tilaa meidän oman elämän pohdinnalle. Tapaamisessa jokainen saa oman kysymyssanan, jonka kautta hän esittää tekstille sydämensä kysymyksiä.

’Kuuleeko Jumala?’ -tapaamiset eivät ole sellaisia raamattupiirejä, joissa joku ’viisas’ vastaa kiperiin tulkinnallisiin kysymyksiin. ’Kuuleeko Jumala?’ -tapaamisissa annetaan Jumalan puhua meidän kaikkien kautta. Kuuntelemme, miten Jumala puhuu tai on puhumatta tekstien ja arkisten elämänkokemusten kautta.

Käymme yhteiseen matkaan oppiaksemme kuulemaan Jumalan äänen elämässämme. Jos kysymme ”Kuuleeko Jumala?”, on aiheellista kysyä myös, että kuulemmeko me häntä?

Tarina kertoo Orleansin neitsyen eli Jeanne d’Arc’n värikkään elämän poluilta kiperästä tilanteesta, kun syyttäjät kyseenalaistivat hänen uskonsa Jumalan puheeseen. Häneltä kysyttiin, miksi Jumala puhui ’vain hänelle’ eikä kenellekään muille. Siihen hän vastasi:

Arvon herra, olette kyllä nyt väärässä. Jumala puhuu kaikille, mutta minä kuuntelen häntä.

Tule sinäkin mukaan oppimaan Jumalan äänen kuuntelemista ja kuulemaan, miten hän vastaa kysymyksiin, joita hänen sanalleen esitämme

Tapahtumatiedot

Aloitusaika
18:00 August 26, 2021
Päättymisaika
19:30 August 26, 2021
Osoite
AcrossTribe / Act -Koulu Kuopio .Puusepänkatu & Zoom -etäyhteys

Vastaavia tapahtumia